National Geographic, ünlü film yapımcısı Darren Aronofsky ve ödüllü yapımcı Jane Root, Will Smith'in sunuculuğunu üstlendiği sinematik olaylardan oluşan bir dizi ile huzurlarınızda. Sıra Dışı Bir Kaya, yaşamın sadece Dünya'da var olmasına olanak sağlayan kaderin büyülü cilvelerini gözler önüne seriyor. Dünya'ya uzaktan bakabilmiş yegane insanlar olan astronotların gözünden anlatılan olağanüstü bir hikaye bu.
Ortalama Puan: 7.7/10
10 Bölüm
Bu sezonda, ilginç bir şekilde her şeyin birbiriyle bağlantı halinde olduğu Dünya’nın sıra dışı hikayesini, tüm kozmik alanda O’nu neyin özel kıldığını ve nasıl yaşamla dolup taştığını anlatıyor. Dünya’nın büyük resmini görme şansını yakalamış bir grup astronotun anlatımıyla renklenen seri, onların kişisel anılarıyla benzersiz bir bakış açısı sunuyor.
26 Mart 2018 tarihinde yayınlandıUzaydan bakıldığında görülebilen ince mavi çizgi, Dünya'yı diğer gezegenlerden ayırır. Dünya'nın oksijen açısından zengin bir atmosfer oluşturma hikayesinin peşinde, hayret verici kozmik olayların bir araya gelerek, gezegenin nasıl nefes almasını sağladığını keşfedeceğiz.
Gezegenimiz bu noktaya nasıl geldi? Kozmik bir fırtınada doğdu ve şekil aldı. Bizi yok edebilecek çarpışmalar, güneş sisteminin ilk evrelerinden bir gezegen inşa etti.
Dünya kendini güneşten korur. Davut ve Calut Hikayesi, Dünya'nın en büyük tehdidi, görünüşte iyi huylu Güneş'le olan ilişkisine dayanır. Dünyamız, koruma kalkanları olanmadan, Güneş'in yıkıcı parçacıkları ve ölümcül radyasyonundan korunamazdı.
Bizim kayamızı en sıra dışı kılan özelliklerinden biri canlı olması. Yaşamın yapıtaşları evrene yayılmış olsa da, yaşam nadir bulunur. Peki, Dünya gezegenini diğerlerinden ayıran nedir? Hangi dinamik güçler hayat gibi karmaşık bir şeye dönüştüler?
Başka bir gezegende bizimki gibi bir hayat bulabilir miyiz? Dünyadaki tüm yaşam, tek hücreli bakteriyle başladı ve 2 milyar yıldır böyle kaldı. Peki bu bakteri nasıl bu kadar karmaşık, renkli ve farklı bir hale geldi? Bu, evrende başka bir yerde olabilir mi?
Dünya'nın yaşanabilir olması yeterli değil. Yaşamın gelişmesi için aynı zamanda ölümle de bağlantılı olmalıdır. Ölüm, hücrelerimizden gezegenin kendisine kadar olan her şeyle bağlantılıdır. Küresel ve kitlesel yok oluşlar evrimin sürdürülebilirliği için gereklidir.
Yeryüzündeki tüm yaşamdan, tek zeki türün gezegenimizi terk etmesi nasıl mümkün oldu? 2 milyar yıldır hiçbir şeyin beyni yoktu ve bugün bile yaşamın %90'ı hayatta kalmak için beyne ihtiyaç duymuyor. Her şeyden daha zeki olmamıza yol açan şeyler ne?
Yaşamın ortaya çıkmasından beri, canlılar yeryüzünü ve atmosferi en tuhaf şekillerde yontmuşlar ; balık dışkısıyla oluşan adalar, ölü hayvanların yarattığı dağlar… Ancak hayat sadece yaratmıyor, ayrıca yok edebilir.
Astronot Chris Hadfield gezegenimizi üç kez terk etti. Gezegenimizin yüzeyindeki asteroitler tarafından bırakılan mermi deliklerini gördükten sonra, hayatta kalma şansımızın Dünya'dan kaçarak, Dünya dışı bir koloni kurmak olduğuna inanıyor. Bu zorlu yolculukta hayatta kalabilir miyiz?
3 görev ve uzayda ağırlıksız 665 günden sonra, deneyimli astonot Peggy Whitson dünyaya dönüyor. Temiz hava, sıcak güneş ve yerçekimi başka bir yerde var mı? Yoksa sıra dışı kayamız gerçekten eşsiz mi?
Yorum yapmak için Giriş yapın veya Kayıt olun.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!